Initiatiefnemers

Ingrid van de Pol, initiatiefnemer Stichting Indira Nepal:
“Begin 2017 ben ik naar Nepal gegaan om vrijwilligerswerk te gaan doen in het kindertehuis ten zuiden van de hoofdstad Kathmandu. Nepal is één van de armste landen ter wereld en ligt in Azië. Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland kost erg veel geld, vaak vanaf € 500 euro per week. Je moet dan ook nog zelf je ticket, vaccinaties en visum betalen. Ik kwam er in Nepal achter dat slechts 8% van het door mij betaalde bedrag bij het opvanghuis is terechtgekomen.

De rest van het bedrag is bij de stichting(en) gebleven die dit organiseren… Ik dacht: “dit moet én kan echt anders!”

Via Stichting Indira Nepal kun je voor € 50 per week al verblijven in het Children’s Home. Je hebt dan een kamer en 3 maaltijden per dag. Je betaalt eenmalig € 75 inschrijf- en organisatiekosten aan de stichting en verder € 50 per week die je in het opvanghuis verblijft.

Wat het huis voor mij zo bijzonder maakt is het feit dat de meisjes vanaf de kleuterschool al naar school gaan én Engelstalig onderwijs krijgen. In Nepal is namelijk geen leerplicht en maar weinig kinderen gaan dan ook naar school. De leiding van het huis is van mening dat als je de meisjes geen goed onderwijs laat volgen, ze ook nooit een toekomst zullen hebben.

De meisjes komen allemaal uit een lage kaste, of zijn zelfs kasteloos. Wat betekent dat ze tot de allerarmsten behoren in Nepal. Door het volgen van een goede – en Engelstalige – opleiding zijn ze niet meer geheel kansloos in hun leven.

Dit kost veel geld en hoewel het opvanghuis wel wordt gecontroleerd door de overheid, krijgt het financieel geen enkele overheidssteun. Daarom zijn giften en vrijwilligers zo ontzettend belangrijk! Het zou heel fijn zijn als de vrijwilligers thuis voorafgaand aan de reis door middel van eigen acties geld inzamelen voor het Children’s Home. Dit is natuurlijk niet verplicht! Ik kan je informeren over de Children’s Home wishlist zodat je eventueel na aankomst in overleg met de leiding een gewild item kunt aanschaffen.”