Ervaringen van onze vrijwilligers

dav

Piet en Wil van Boven

In 2020 hebben we de eerste keer via StichtingIndiraNepal het opvanghuis in Bhaisepati bezocht.
Ondanks dat we voortijdig moesten vertrekken vanwege de Covid uitbraak heeft ons bezoek veel positieve indrukken bij ons achtergelaten en wilden we graag nog een keertje terug.

Lees hier ons verhaal

Marion

In 2023 heb ik voor het eerst het opvanghuis in Mahendranagar. Het was een prachtige reis, ik hoop dat je zal genieten van mijn vehaal.

Edith de Graaf

Mijn reis was in maart 2019 naar het opvanghuis Bhaisepati. Het is onbeschrijfelijk wat voor warm welkom je krijgt als je bij het Childrens Home aankomt. Voor mij een onvergetelijke herinnering, die ik mijn leven lang zal koesteren.

Judith Boerkamp

Wij zijn in maart 2019 met ons zessen als Stichting Indira Nepal naar het meisjes-opvanghuis in de regio van Kathmandu geweest.

Ik heb een groot hart voor kinderen. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik ook les gegeven in Moscow en China. Ik werk met passie – waar ook ter wereld – met kinderen en studenten. Zeker als ik kinderleed zie, wil ik niets liever dan daar verandering in aanbrengen.

Veelgestelde vragen

Bent u nou enthousiast geraakt, maar heeft u nog enkele vragen? Lees hier de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Behalve begeleiding vóór je vertrek naar Nepal krijg je ook goede en persoonlijke begeleiding tijdens het vrijwilligerswerk. Je verblijf in Nepal kun je voor een groot deel zelf bepalen. Je verblijft in een sobere kamer in het kindertehuis zelf, eventueel samen met andere vrijwilligers via Stichting Indira Nepal. Je deelt een kamer met een aantal vrijwilligers. Je ontvangt 3 maaltijden per dag en bent ’s avonds vrij. Vrijwilligerswerk in het Children’s Home betekent overdag werken en ’s avonds op tijd naar bed. Het tehuis ligt in een zeer rustige omgeving.

Voor jou als vrijwilliger ligt geen standaard takenlijstje klaar. Eigen initiatief wordt erg op prijs gesteld en dat maakt het voor jou juist leuk en afwisselend. Je kunt bijvoorbeeld helpen met huiswerk, een dag meelopen op 1 van de scholen, Engels met de kinderen oefenen, een sport- en spelprogramma opstarten, helpen bij de verzorging van de baby’s, knutselen, iets repareren of bouwen, spelletjes doen met de kleuters

Deelnamekosten (incl. begeleiding/organisatie): eenmalig € 75.
Kost en inwoning / begeleiding ter plaatse: € 95,- per week.

Inbegrepen:

• Pakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, informatie regelen, visum, toeristische tips, geldzaken, een meeneemlijst en Childrens Homes wishlist
  • Begeleiding gedurende je verblijf
  • Inwoning en maaltijden

Niet inbegrepen:

• Vliegticket
  • Vaccinaties
  • Visum
  • VOG
  • Reisverzekering

Beide Children’s Homes zijn volkomen legaal en worden gecontroleerd door de Nepalese overheid. Het is veilig om de opvanghuizen te steunen. Wij en de Nepalese overheid garanderen dat je geldelijke bijdrage volledig naar de opvanghuizen gaat. Je draagt absoluut bij aan de verbetering van de huizen en daarmee steun je de situatie in Nepal.

Wil je meer informatie over het vrijwilligerswerk bij een van onze opvanghuizen in Nepal? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. We kunnen je een informatiepakket toesturen en je via e-mail, Skype of Facetime verder informeren. Natuurlijk kunnen we ook een afspraak maken om elkaar persoonlijk te spreken.