Nieuws

De situatie in Nepal is – i.v.m. corona en de lockdown – behoorlijk ernstig. Onze opvanghuizen zetten alles op alles om te overleven maar hiervoor is onze hulp hard nodig. Onze stichting wil zo snel mogelijk zorgen voor groente en fruit voor de kinderen. Ook willen we graag onze ingezamelde jassen en kleding opsturen nu het winter wordt in Nepal. Hier is extra geld voor nodig en we hopen van harte dat we je kunnen interesseren voor een donatie of voor onze nieuwe actie. Om extra geld in te zamelen hebben wij een set van 7 kaarten gemaakt. Deze kaarten zijn geschikt om te sturen aan een vriend, familielid of collega die we weinig zien en missen in deze coronatijd. Want vooral in deze bijzondere tijd is het belangrijk om oog voor elkaar te houden en met elkaar in contact te blijven. Een hartverwarmende actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen om onze opvanghuizen te ondersteunen. Een setje kaarten kost € 7. Bestel snel via info@stichtingindiranepal.nl of laat een bericht achter via de contactpagina.

Kaartenactie ‘houd vol in deze tijd’

  • door

Een school in Mahendranagar in Nepal bedankt alle Nijkerkers voor de televisie die zij enkele dagen geleden konden installeren. De aanschaf van de televisie is mogelijk gemaakt door de lege-flessen-inzameling van AH Nijkerk. In augustus werd bij het inleveren van de lege flessen bij de AH-retourette gevraagd of men de flessenbon wilde doneren aan Stichting Indira Nepal. Hier is enthousiast op gereageerd en dit leverde een bedrag van € 685,- op. Dit bedrag is door de stichting gebruikt om de langgekoesterde wens van de school te vervullen; een televisie in de school zodat alle kinderen uit het dorp kunnen genieten van het nieuws en programma’s op een groot scherm. Vanuit Nepal worden alle inwoners gegroet en bedankt voor hun bijdrage. De school in Mahendranagar hoort bij het opvanghuis dat gesteund wordt door Stichting Indira Nepal. Dit opvanghuis in Nepal is een van de twee “Indira-opvanghuizen” en is gelegen aan de grens met India. Het opvanghuis herbergt alleen jongens maar op de school zijn alle kinderen uit het dorp welkom. Stichting Indira Nepal steunt het opvanghuis… Lees verder »Nepalese school bedankt Nijkerkse inwoners

Nepalese school bedankt Nijkerkse inwoners

  • door

Stichting Indira Nepal is tijdens het Paasbosfestival op zaterdag 12 oktober creatief bezig. Kinderen kunnen – tegen een kleine vergoeding of donatie voor het goede doel – meedoen aan de mini-schilderworkshops. Kinderen mogen met de kwast uitbeelden hoe zij Paasbos zien en wat een goed idee zou zijn om de wijk nog leuker te maken. Verf, kwasten en doeken werden geschonken door Reiki Vereniging Cirkel, ook een vereniging in de wijk Paasbos. De reikivereniging draagt Nepal en de opvanghuizen een warm hart toe. Naast de schilderspullen doneerde de club € 500 aan Stichting Indira Nepal voor de opvanghuizen.

Schilderen Paasbosfestival

  • door

Wat een mooie gift van VDR Druk & Print! Samen met de ingezamelde kleding mochten wij stapels schrijfblokken naar onze opvanghuizen in Nepal sturen. Omdat de kinderen veel studeren zijn extra schrijfblokken erg handig en erg gewild. Veel dank, VDR Druk & Print.

Schrijfblokken van VDR Druk & Print

  • door

Stichting Indira Nepal is op zoek naar zoveel mogelijk Engelse boeken en kleur- en verfboeken. Tijdens de actie “English books 4 Nepal” – die zal starten in de Week van Alfabetisering – wordt opgeroepen de boeken te doneren of geld te doneren om tweedehands boeken aan te schaffen. De Engelse boeken zijn bedoeld voor de mini-biebs die worden gecreëerd in de twee opvanghuizen die gesteund worden door de Nijkerkse stichting. De stichting wil ook een mini-bieb openen in de lokale government school. Naast de schoolgaande kinderen kunnen de inwoners van Bhaisepati de boeken dan ook lenen. Stichting Indira Nepal roept op om de boeken in te leveren bij Primera Nijkerk. De vrijwilligers van Indira Nepal zijn ook op zoek naar tips waar Engelse boeken te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan kringloopwinkels en boekenmarkten. Aan het einde van het jaar zullen vrijwilligers die naar Nepal afreizen voor vrijwilligerswerk boeken meenemen in extra koffers.EngelsHet vak Engels is belangrijk voor de kinderen die opgroeien in de opvanghuizen. Goed Engels spreken en schrijven zorgt ervoor dat de kans op… Lees verder »English books 4 Nepal

English books 4 Nepal

  • door

De reis naar Bhaisepati was een succes! We hebben – met dank aan bedrijven, donateurs en sponsors – ons doel behaald. Dit betekent dat we een auto hebben gekocht voor het Children’s Home, laptops hebben geleverd, de educatieve ruimte omgetoverd tot een kleurrijke, inspirerende plek en een hinkelplein gemaakt.

Donateurs, bedankt

Op vrijdag 11 januari zijn verschillende sponsors verrast met een Spakenburgs hart. We danken onze sponsors van harte voor de support en de financiële bijdrage!

Ons hart voor de sponsors

  • door